Pasta z fasoli i pomidorów
Pasta z fasoli i pomidorów to pyszna przekąska, która dostarczy sporo witamin, a przy okazji ucieszy oko kolorami. Kochają ją nie tylko wegetarianie. Pasta z fasoli i pomidorów doskonale smakuje wiosną, gdy pomidory są pełne smaku i aromatu.
Pasta z fasoli i pomidorów - przygotowanie
1. Odcedź fasolkę. Zmieszaj ją w misce z jogurtem i zmiksuj na gładki krem.
2. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż kromki chleba na półce, skrop je olejem i podpiecz (5 minut).
3. Wyjmij grzanki z piekarnika, posmaruj je pastą z fasolki. Następnie na każdej grzance ułóż listki rukoli i po plastrze pomidora. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią grzanki. Oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj, póki gorące.
4. Pastę z fasoli i pomidorów możesz też zrobić z czerwonej fasolki (również z puszki). Zmiksuj ją z rodzynkami, orzechami i olejem. Pasta z fasoli i pomidorów gotowa, smacznego!
Lubisz pasty do chleba? Sprawdź inne przepisy:
Pasta do chleba z pieczarkami
Pasta jajeczna do chleba
Pasta warzywna do chleba
Zobacz także: