Reklama

Reklama

Pasta z makreli

Słońca coraz mniej więc trudno się dziwić, że mamy niedobory witaminy D. Koniecznie jedźmy więcej ryb, zwłaszcza o tej porze roku.

Składniki

  • średniej wielkości makrela;
  • 150 gramów suszonych pomidorów w oleju;
  • cztery ząbki czosnku;
  • kilka gałązek natki pietruszki;
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny.

Mięso makreli, starannie oczyszczone z ości i oddzielone od skóry, wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, pomidory (po odlaniu oleju), sok z cytryny i zielone listki. Po zblendowaniu na jednolitą pastę jest doskonałym dodatkiem do pieczywa.    


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: pasta z makreli

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje