Pasty na śniadanie w plenerze

Ciepła aura i kwitnące rośliny... tego czasu szkoda marnować, siedząc w czterech ścianach! Najlepiej już rano wyruszyć z domu, by delektować się śniadaniem, wystawiając twarz do słońca. Oto pomysły na trzy pasty na kanapki.

Pasta z pomidorów
Pasta z pomidorów123RF/PICSEL

Pomidorowa na ostro

Do malaksera wrzuć 2 obrane i oczyszczone z pestek pomidory, 1 szkl. pestek słonecznika. Dodaj 1 obrany ząbek czosnku, 8-10 kawałków suszonych pomidorów oraz kawałek papryczki piri piri (uwaga jest bardzo ostra!). Składniki zmiksuj. Posól do smaku. 

Pasta z pieczonego bakłażanaInteria Kulinaria
Pasta rybna
Pasta rybna123RF/PICSEL

Rybna z kiszonym ogórkiem

Oczyść z ości i skóry 1 wędzoną makrelę. Rybę wrzuć do malaksera. Dodaj 2 jajka ugotowane na twardo i 2 łyżki majonezu. Lekko zmiksuj. Potem dodaj 1 posiekany kiszony ogórek oraz 1 posiekaną cebulkę. Przypraw do smaku pieprzem oraz 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
Kanapki z twarożkiem i awokado
Kanapki z twarożkiem i awokado123RF/PICSEL

Twarożkowa z awokado

Rozetnij 1 awokado, usuń pestkę. Miąższ wybierz łyżką, od razu skrop go sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj 20 dag kremowego twarożku. Utrzyj na gładko. Przypraw do smaku 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas