Paszteciki szpinakowe
Polecamy przepis na rewelacyjne paszteciki ze szpinakiem.
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego,
- 45 dag mrożonego szpinaku,
- łyżka śmietany 18-proc.,
- 3 ząbki czosnku,
- serek pleśniowy brie (10 dag),
- 2 jajka,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak i pokrojony serek brie duś na patelni, aż ser się stopi. Dodaj śmietanę, posiekany czosnek i jajka. Przypraw, wymieszaj, ostudź.
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Rozłóż farsz szpinakowy, brzegi załóż do środka, zlep. Paszteciki ułóż na blasze, piecz 20-25 min w 220°C.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,20 zł