Paszteciki szpinakowe

Polecamy przepis na rewelacyjne paszteciki ze szpinakiem.

Paszteciki szpinakowe
Paszteciki szpinakowe123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego,
  • 45 dag mrożonego szpinaku,
  • łyżka śmietany 18-proc.,
  • 3 ząbki czosnku,
  • serek pleśniowy brie (10 dag),
  • 2 jajka,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak i pokrojony serek brie duś na patelni, aż ser się stopi. Dodaj śmietanę, posiekany czosnek i jajka. Przypraw, wymieszaj, ostudź.

Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Rozłóż farsz szpinakowy, brzegi załóż do środka, zlep. Paszteciki ułóż na blasze, piecz 20-25 min w 220°C.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,20 zł

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas