Reklama

Reklama

Pasztet drobiowy z pomidorami

Pyszny pasztet domowy z mięsa drobiowego. Jest delikatny i pachnący, a dodatek suszonych pomidorów daje niepowtarzalny smak.

Czas przyrządzenia: 90 min
Składniki dla: 12 porcji

Składniki

  • 1 pierś kurczaka
  • 3 jajka
  • 2 kajzerki
  • 1,5 kg mieszanych mięs, pieprz
  • 50 dag boczku
  • 40 dag wątróbki
  • włoszczyzna
  • sól
  • 3 cebule
  • gałka
  • garść suszonych pomidorów
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Pierś dopraw, obsmaż na oleju, posiekaj. Mieszane mięsa i boczek pokrój, gotuj do miękkości z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2 liści laurowych, włoszczyzny i cebul. Dodaj wątróbkę, gotuj 10 min.

Reklama

2. W wywarze namocz kajzerki. Składniki zmiel. Dodaj żółtka, posiekane pomidory i pierś kurczaka oraz ubite białka. Dopraw masę. Przełóż do formy. Piecz około 40 minut w 180ºC.



Dowiedz się więcej na temat: drobiowy pasztet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje