Pasztet z kaczki w galaretce ze śliwek kalifornijskich

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 piersi z kaczki
  • 2 udka kacze
  • 1 udko kurze
  • 350 g wątróbki z kaczki lub innej drobiowej
  • 150 g surowego boczku
  • Ok. 500 ml mleka
  • 4 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 gałązki tymianku
  • Gałka muszkatołowa
  • Szczypta cukru trzcinowego
  • 4 łyżki masła
  • 4 szalotki
  • 2 czerstwe kajzerki
  • 1 kieliszek koniaku lub brandy
  • Sól, pieprz
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Składniki

na galaretkę

  • 130 g śliwki kalifornijskiej
  • Ok. 500 ml wody
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnychINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?