Reklama

Reklama

Pasztet z żurawiną

Przygotuj go na święta!

Składniki:

●700 g filetów z piersi kurczaka

Reklama

●2 bułki

●200 g wątróbek drobiowych

●3 jajka

●2-3 marchewki

●szklanka mleka

●300 g suszonej żurawiny

●liść laurowy

●sól

●pieprz

●kilka ziaren ziela angielskiego

Przygotowanie:

1. Wątróbki oczyść i ugotuj. Mięso ugotuj z marchewkami, liściem i zielem. Wyjmij. Bułki namocz w mleku. Odciśnij.

2. Filety, marchewki, wątróbki i bułki zmiel, połącz z jajkami, 1/3 żurawiny i wywarem (masa nie powinna być zbyt gęsta). Dopraw solą i pieprzem.

3. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia przełóż 1/2 masy. Wsyp resztę żurawiny, przykryj masą. Piecz 50 min w temp. 180 °C.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje