Patent szefów kuchni na śniadaniowy hit. Idealnie kremowa i pełna smaku jajecznica

Jeden składnik doda charakteru tradycyjnej jajecznicy
Jeden składnik doda charakteru tradycyjnej jajecznicy123RF/PICSEL

Jajecznica z majonezem - składniki

Zobacz również:

    • 5 jajek
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżeczka majonezu
    • 1 łyżeczka wody
    • sól i pieprz do smaku
    • drobno posiekany szczypiorek

    Przygotowanie smacznego śniadania

    Łyżeczka majonezu w jajecznicy doda jej lekkości
    Łyżeczka majonezu w jajecznicy doda jej lekkości123RF/PICSEL
    1. Zacznij od wbicia jajek do miseczki, a następnie dokładnie je wymieszaj.
    2. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wlej jajka i zacznij delikatnie mieszać. Pamiętaj, by ustawić niewielki ogień - w ten sposób zapobiegniesz szybkiemu przypaleniu dania.
    3. Do lekko ściętych jajek dodaj łyżeczkę wody oraz majonezu. Mieszaj aż do uzyskania kremowej konsystencji.
    4. Gotową jajecznicę przełóż do miseczki, dopraw solą oraz pieprzem, posyp obficie szczypiorkiem i podawaj z dodatkiem ulubionego pieczywa. Smacznego!

    Czy warto dodać majonez do jajecznicy?

    „Zdrowie na widelcu”: Zamiennik angielskiego śniadania. Jajka w zdrowym wydaniuPolsat CafePolsat Cafe
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?