Patisony faszerowane pomidorami i serem morskim

Korzystając z pełni sezonu, proponujemy wykorzystanie tego niezwykle ciekawego warzywa i przygotowanie patisonów faszerowanych pomidorami i serem żółtym.

Patisony faszerowane
Patisony faszerowanemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Patisonom odciąć tak zwane "czapki", wydrążyć miąższ ze środków i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę i pokroić w plasterki. Czosnek posiekać i wymieszać z miąższem patisonów, płatkami chili i oliwą. Patisony posolić w środku i na przemian, warstwami układać pomidory, miąższ, starty ser żółty i igiełki rozmarynu (ostatnią warstwą powinien być ser). Tak przygotowane patisony przykryć "czapkami" i upiec w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 40 minut.  Smacznego!

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas