Pęczak po toskańsku

Zdrowe danie obiadowe na bazie kaszy

Pęczak z warzywami
Pęczak z warzywamiNaj

Sposób przygotowania

1. Zmiksuj 3 łyżki oliwy z kminem, sokiem z limonki, odrobiną soli i dużą szczyptą pieprzu. Odstaw. Mięso umyj i osusz. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Posmaruj octem wymieszanym z 1 łyżką oliwy. Odłóż na 30 minut. Przełóż na blaszkę z pergaminem, posyp szałwią i ziołami, przykryj folią aluminiową. Piecz 40 minut w 180 st. C. 

2. Warzywa umyj, osusz. Bakłażan i cukinię pokrój w kostkę, a paprykę na 4 cząstki. Dołóż do mięsa, skrop oliwą i podlej 2-3 łyżkami wody. Piecz, aż mięso i warzywa będą miękkie. Ostudź. 

3. Warzywa i mięso pokrój na kawałeczki. Wymieszaj z kaszą i skrop oliwą z kminem. Delikatnie przemieszaj

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas