Penne z kabanosem

Sycące danie makaronowe

Składniki

  • 1,5 szklanki makaronu penne
  • Kabanosy pieczone (np. Maestro Zakładów Mięsnych Henryk Kania S.A.)
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • małe opakowanie przecieru pomidorowego
  • 1 średnia cebula
  • starty ser żółty do posypania potrawy
  • świeży szczypiorek
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Kabanosy kroimy w grube plastry i podsmażamy na patelni razem z cebulą aż do zarumienienia, przyprawiamy do smaku.Następnie dodajemy czosnek i chwilę mieszamy, potem dodajemy przecier i posiekane pomidory. Dusimy do 15 minut mieszając.Gotowy sos i składniki mieszamy z makaronem. Wyłożony na talerz makaron i sos można posypać startym parmezanem oraz dużą ilością szczypiorku. Można także dodać przyprawy do smaku.

Reklama


Materiały prasowe "Doceń polskie".

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje