Pianka dyniowa

Lekka i smaczna

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Dynię na spód zmiksować na gładko, osączyć na sitku. Mąkę przesiać z cynamonem. Wymieszać z sodą. Miękką kostkę do pieczenia np. Kasia utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno wbić jajka. Porcjami wsypać sypkie składniki. Dołożyć mus z dyni. Dobrze go wymieszać. Ciasto rozsmarować na spodzie tortownicy o śr. 23 wyłożonej wcześniej pergaminem. Piec 30 minut w temp. 170 st. Wystudzić.

2. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Dobrze wystudzić. Dynię na piankę także zmiksować na gładko, osączyć. Dobrze schłodzone mleko ubić na puszystą piankę. Ciągle ubijając, małymi porcjami wlać galaretkę. Masę wymieszać z musem dyniowym. Rozsmarować na wystudzonym spodzie czekoladowym.

3.Ciasto wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem udekorować rodzynkami w czekoladzie i np. skórką z pomarańczy.

Zmysłowe smaki: Pastel AztecaInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas