Pieczarki faszerowane

Tą przekąską zaskoczysz gości!

Nadziewane grzyby
Nadziewane grzyby123RF/PICSEL

Składniki

  • 12 dużych pieczarek
  • 10 dag szynki
  • cebula
  • łyżka masła klarowanego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pół szklanki startego żółtego sera
  • pół czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
40 min
4 osób

Sposób przygotowania

1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem. 

2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną papryką.

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?