Pieczarki faszerowane
Tą przekąską zaskoczysz gości!

Składniki
- 12 dużych pieczarek
- 10 dag szynki
- cebula
- łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pół szklanki startego żółtego sera
- pół czerwonej papryki
- sól
- pieprz
40 min
4 osób
Sposób przygotowania
1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem.
2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną papryką.