Pieczarki faszerowane

Tą przekąską zaskoczysz gości!

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 12 dużych pieczarek
  • 10 dag szynki
  • cebula
  • łyżka masła klarowanego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pół szklanki startego żółtego sera
  • pół czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem. 

2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną papryką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje