Reklama

Reklama

Pieczarki nadziewane kapustą

Polecamy rewelacyjny przepis dla małych alergików na faszerowane pieczarki.

Składniki:

  • 4 bardzo duże pieczarki,
  • 2 małe cebule,
  • 2 szklanki gotowanej kiszonej kapusty,
  • sól,
  • pieprz,
  • jajo,
  • kostka rosołowa,
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,
  • kminek,
  • dwie łyżki tartego żółtego sera,
  • bułka tarta bezglutenowa,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapustę kiszoną opłukać, drobno posiekać, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek, kostkę rosołową, dusić w małej ilości wody. Cebule posiekać i podsmażyć, dodać do kapusty. Dusić do miękkości, przełożyć na sitko. Pieczarki opłukać, oddzielić nóżki od kapeluszy, posolić. Roztrzepać jajko, zamaczać kapelusze w jajku, oprószyć bułka bezglutenową.
Rozgrzać tłuszcz na patelni (musi sięgać do połowy kapeluszy), kłaść do smażenia panierowane pieczarki najpierw spodnią częścią kapelusza, gdy uzyskają złoty kolor odwrócić, nałożyć farsz z kapusty, można posypać wierzch tartym żółtym serem i dalej smażyć, aż spód uzyska złoty kolor. Wykładać na bibułkę, aby odsączyć tłuszcz, następnie podawać na liściach sałaty na gorąco.

Dowiedz się więcej na temat: pieczarki | pieczarki nadziewane | kapusta | warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje