Reklama

Reklama

Pieczarki z kaszą

Wyglądają apetycznie, smakują świetnie!

Składniki

  • 6 pieczarek
  • pół szklanki kaszy gryczanej
  • 10 dag szpinaku
  • tarty ser cheddar lub mozzarella
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka

Sposób przygotowania

1. Kaszę opłukać i ugotować. Pieczarki opłukać, odciąć ogonki, posiekać. Zeszklić cebulę z czosnkiem, solą i pieprzem, dodać pokrojone ogonki i szpinak, chwilę smażyć. 

2. Kaszę wymieszać z przecierem pomidorowym, nakładać do kapeluszy. Na wierzchu układać masę szpinakową. Posypać serem. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do garnka do gotowania na parze. Przykryć pokrywką i parować, aż grzyby będą miękkie, około 30 minut. Posypać natką.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje