Pieczeń drobiowa z cukinią

Możesz ją zaserwować zarówno na wyjątkowa okazję, jak i zwykły obiad. Świetnie sprawdzi się w czasie świąt wielkanocnych. Dodatek cukinii sprawi, że pieczeń będzie soczysta i wyjątkowo smaczna.

Pieczeń drobiowa z cukinią
Pieczeń drobiowa z cukinią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce razem ze skórką. Posól, a potem dobrze odciśnij. Cebulę drobno poszatkuj. Dodaj do mięsa. Wsyp cukinię. Dodaj olej, bułkę tartą i żółtka, wymieszaj.

2. Białka ubij, wmieszaj do masy na pieczeń. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, suszonym oregano i gałką muszkatołową.

3. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem formy. Piecz godzinę w 180°C.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas