Reklama

Reklama

Pieczeń w majonezie

Znane danie w nowej odsłonie.

Składniki

  • 80 dag płaskiego schabu karkowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 4 listki laurowe
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki mielonej
  • ostrej papryki
  • sól
  • czarny pieprz
  • mieszanka warzyw: kilka różyczek brokuła, plasterki marchewki, ziarenka kukurydzy, paski czerwonej papryki
  • 7-8 ziemniaków
  • 1 łyżeczka mąki pszennej


1. Masło stop, gdy ostygnie, wymieszaj z papryką oraz szczyptą pieprzu. Utrzyj z majonezem, musztardą i cukrem.Mięso umyj, osusz i natrzyj 1 łyżką soli. Obłóż 2 pokruszonymi listkami laurowymi, posmaruj majonezem z dodatkami.Przykryj i wstaw na przynajmniej godzinę do lodówki.

2. Nagrzej piekarnik do 180°C. Włóż schab do naczynia żaroodpornego, piecz ok. 60 minut pod przykryciem. Ziemniaki obierz, ugotuj.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje