Pieczona perliczka, faszerowana śliwkami kalifornijskimi i orzechami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 perliczki
  • Kilka plastrów wędzonego boczku
  • 200 - 250 g wątróbki drobiowej
  • 150 g śliwek kalifornijskich
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 1 mała cebula
  • 8 listków szałwii
  • 2 łyżki masła
  • Sól, pieprz
  • 1 szklanka czerwonego wina + do podlania perliczek
  • 1 łyżeczka majeranku
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy owsianej
  • Mąka do obtoczenia wątróbki

Sposób przygotowania

Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelceInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?