Reklama

Reklama

PIECZONA ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI

Aż ślinka cieknie!

Składniki

  • ROLADA:
  • ser żółty Gouda Serenada - 330g
  • jogurt grecki - 3 łyżki
  • jajko rozm. M - 4 szt
  • FARSZ:
  • filet z kurczaka - ok. 500 g
  • świeży szpinak - 100 g
  • biała cebula - 1 szt
  • suszone pomidory w oleju - 100 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • masło min. 82% - 1 łyżka
  • sól, pieprz, chili, papryka słodka

Sposób przygotowania


Jajka lekko ubijamy, dodajemy jogurt grecki oraz starty ser żółty Gouda Serenada, mieszamy, a następnie wykładamy równomiernie na blachę (22 x26) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 17-20 minut w 160 (z termoobiegiem) , wyjmujemy, delikatnie odrywamy papier i odwracamy. Lekko studzimy. Filet z kurczaka kroimy na plastry (kotlety), rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Na maśle przesmażamy szpinak z drobno posiekaną cebulką oraz czosnkiem, studzimy, dodajemy posiekane suszone pomidory. Na lekko wystudzone ciasto rozkładamy mięso, układamy warzywa, zwijamy w roladę (ciasno). Układamy na blasze i pieczemy ok. 35 minut/160 st.C. Podajemy na ciepło.

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje