Pieczone krążki

Nasączone pysznym syropem

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej, wymieszaj z drożdżami.Dodaj resztę składników,wyrób, pod koniec dodaj masło.Wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkiei elastyczne. Uformuj w kulę, przykryj,odstaw w ciepłe miejsce dopodwojenia objętości (ok. 1 godz).

2. Po tym czasie krótko wyrób, rozwałkujna gr. 1,5 cm. Szklanką wytnijkoła, mniejszą foremką wytnij dziurki. Krążki ułóż na blasze na papierzedo pieczenia. Przykryj i odstaw, byjeszcze podrosły. Piecz w 180ºC 8-10min. Po upieczeniu ostudź. Nasączi polej krążki malinowym syropem

Zmysłowe smaki: Oponki seroweInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas