Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

Filet z indyka z żurawiną
Filet z indyka z żurawiną materiały prasowe

Składniki:

  • filet z indyka np. firmy Gzella                       
  • 1 cała mała pierś (ok. 1kg)
  • oliwa - 100ml             
  • sól, pieprz czarny, papryka słodka czerwona - po jednej płaskiej łyżeczce
  • majeranek - 3 łyżeczki
  • czosnek - 3 ząbki
  • masło - 100g
  • mąka pszenna - 100g
  • rosół lub bulion - 1l
  • śmietanka słodka 18% - 100g
  • pieprz biały, gałka muszkatołowa  do smaku
  • konfitura z żurawiny - 6 - 7 płaskich łyżek
  • płatki chilli
  • natka pietruszki                                   

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?