Piegowaty jabłecznik

Jabłecznik
Jabłecznik 123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szkl. mąki bezglutenowej, np. ryżowej, kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 20 dag oleju kokosowego rafinowanego
  • 4 żółtka
  • 1/2 szkl. drobnego cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 5 jabłek
  • 3-4 łyżki cukru lub miodu
  • 1/4 cytryny
  • Polewa:
  • 1 mango
  • 50 ml płynnego mleka kokosowego lub migdałowego
  • 3 łyżki siemienia
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki esencji migdałowej
  • Dekoracja:
  • owocowe żelki
  • owoce kandyzowane
12 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić racuchy z jabłkami?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?