Reklama

Reklama

Pierogi z pesto

Propozycja na nieco inne pierogi w równie smacznej odsłonie.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 3-4 łyżki wody
  • łyżka oliwy
  • sól

Składniki - farsz

  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 50 dag sera ricotta
  • 3 łyżki pesto bazyliowego
  • sól
  • pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z jajkiem i żółtkami. Dodaj wodę, oliwę i sól. Zagnieć ciasto, przykryj i odstaw na 30 minut. Pomidory suszone odsącz z zalewy, pokrój lub zmiksuj. Wymieszaj z ricottą, pesto, solą, pieprzem, sokiem z cytryny. 

Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj. Na jednej ułóż kuleczki z farszu serowego, przykryj drugą. Wycinaj kwadraty, zlepiaj. Gotuj w osolonym wrzątku do miękkości. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje