Pierogowy zawrót głowy

Pierogi wegańskie
Pierogi wegańskie123RF/PICSEL

Pierogi z boczniakami

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • szklanka wrzątku
  • łyżeczka soli
  • łyżka oleju

- farsz

  • 600 g boczniaków
  • 2 cebule
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • łyżeczka majeranku
  • 3 liście laurowe
  • 3 jagody jałowca
  • sól
  • czarny pieprz
  • olej

- omasta

  • kawałek selera
  • cebula
  • łyżka sosu sojowego
  • olej

Sposób przygotowania

Pierogi z omastą
Pierogi z omastą123RF/PICSEL

Pierogi (prawie) ruskie

Składniki

  • szklanka wrzątku (plus łyżka)
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • łyżka oleju

- farszem

  • 3-4 ziemniaki
  • 5-6 brukselek
  • 2 cebule
  • sól
  • czarny pieprz
  • łyżka majeranku
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?