Reklama

Reklama

Pierś indycza z grilla

Składniki: 400 g piersi indyka, 200 g wędzonego boczku, dwie cebule, 4 ząbki czosnku, po 4 łyżki: sosu sojowego, miodu, octu winnego, przyprawa do grilla np. Vegeta, 200 g pieczarek, sól i pieprz do smaku.

Pierś indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na większe kawałki, a każdy z nich lekko zbijamy tłuczkiem, boczek tniemy na cienkie paseczki.

W misce mieszamy miód, ocet, sos sojowy i zmiażdżony czosnek, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.

Do marynaty wrzucamy mięso, mieszamy, by marynata dokładnie pokryła kawałki indyka, odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.

Cebule obieramy i drobno siekamy, lekko przesmażamy, dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i całość smażymy.

Reklama

Na każdym płacie mięsa układamy nieco farszu, posypujemy pietruszką, zwijamy, owijamy plasterkiem boczku i grillujemy. Podajemy z sałatkami,

Rewia
Dowiedz się więcej na temat: mięsa | kuchnia | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje