Pikantna drobiowa potrawka
Rumiane kąski drobiowe w aromatycznym sosie warzywnym to bogactwo smaku i... zdrowych składników odżywczych. Wyśmienity pomysł na pożywny obiad!
Sposób przygotowania
1. Sok pomidorowy zagotuj, wsyp ryż, posól do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze,po czym zmniejsz płomień i ugotuj do miękkości.
2. W tym czasie mięso opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.Chili oraz czerwoną i żółtą paprykę oczyść z pestek,opłucz. Chili posiekaj,a pozostałe papryki pokrój w grubsze paseczki.
3. Warzywa wymieszaj z mięsem oraz olejem. Posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do kebabu. Porcjami wrzucaj na mocno rozgrzaną patelnię i smaż po 6 minut, ciągle mieszając.
4. Natkę opłucz, osusz,oderwij listki. Posiekaj je, wymieszaj z pomidorowym ryżem. Przypraw go do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wyłóż razem z kebabem na talerze. Polej jogurtem. Przed podaniem posyp posiekaną natką.