Pikantne skrzydełka z kurczaka

Pikantne skrzydełka z kurczaka do super przekąska na wieczór przed telewizorem, albo na imprezę! Można je nawet podawać jako danie główne z dodatkiem sałatek i dobrze dobranego dipu. Pikantne skrzydełka z kurczaka to dokonały wybór na każdą okazję!

Pikantne skrzydełka z kurczaka to doskonały wybór nie tylko dla studentów!
Pikantne skrzydełka z kurczaka to doskonały wybór nie tylko dla studentów!INTERIA.PL

Pikantne skrzydełka z kurczaka - przygotowanie

1. Skrzydełka dzielimy na 3 części, lotki odkładamy - nie będą nam potrzebne.

2. Pozostałe części umieszczamy w garnku z wrzącą wodą z dodatkiem sosu worcestershire, octu winnego, sosu chili i 1 łyżeczką granulowanego czosnku i gotujemy przez 5 minut.

3. W miseczce mieszamy: przyprawę do kurczaka, chili, sól, pieprz, tymianek i pozostały czosnek granulowany (1 łyżeczka), następnie całość mieszamy z mąką.

4. Za pomocą rózgi roztrzepujemy jajka i panierujemy skrzydełka w mące, jajku i ponownie w mące.

5. Smażymy na złoto w głębokim oleju lub pieczemy w piekarniku (termoobieg, 190 stopni, około 20 minut).

Poznaj też inne przepisy: 

Zobacz również:

Jak zrobić pikantne skrzydełka? Banalny przepisInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas