Pizza z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Jej wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt jest zawsze pewny: powstaje pyszne oryginalne danie dla całej rodziny.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jaja ugotuj na twardo. Drożdże wymieszaj w 100 ml ciepłej wody. Wyrób ciasto. Odstaw. Szpinak podsmaż z przeciśniętym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Pomidory sparz, zdejmij skórę, pokrój drobno, podsmaż na oleju z przyprawami.

2. Ciasto rozwałkuj, smaruj sosem, na nim układaj pepperoni, szpinak, pokrojoną cebulę, posyp startym serem. Piecz 15 minut w temp. 250°C. Na gotową pizzę układaj plastry jajka.

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas