Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
Pyszna i sycąca przekąska

Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 150 ml ciepłej wody
- 7 g suszonych drożdży
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki cukru
- łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
- 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
- 100 g tartej mozzarelli
- 50 g tartego parmezanu
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanej bazylii
- łyżeczka posiekanego estragonu
- łyżeczka listków tymianku
- ok. 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Sposób przygotowania
Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot, na wzór boiska do gry.