Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

Pizzerinki
Pizzerinkimateriały prasowe

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 7 g suszonych drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
  • 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
  • 100 g tartej mozzarelli
  • 50 g tartego parmezanu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej bazylii
  • łyżeczka posiekanego estragonu
  • łyżeczka listków tymianku
  • ok. 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Sposób przygotowania

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?