Reklama

Reklama

Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

Pyszna i sycąca przekąska

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 7 g suszonych drożdży
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta
  • 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Składniki

  • 100 g tartej mozzarelli
  • 50 g tartego parmezanu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanej bazylii
  • łyżeczka posiekanego estragonu
  • łyżeczka listków tymianku
  • ok. 50 g ketchupu np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Sposób przygotowania

Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.

Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem np. Kotlin Z piekła rodem Extra Hot, na wzór boiska do gry.

Reklama


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje