Placki z Kiszki Ziemniaczanej z kurkami i mozzarellą
Idealnie sprawdzą się w karnawałowym menu

Składniki
- Kisza Ziemniaczana np. Gzella 3 szt.
- świeże lub mrożone kurki 200 g
- mozzarella 100 g
- cebula 1 szt.
- czosnek 1 ząbek
- masło 1 łyżka
- świeży koperek 1 pęczek
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Wyjąc Kiszkę z flaka i uformować z niej równe, okrągłe placki. Wyścielić blachę i nastawić piekarnik na 180 stopni. Podsmażyć kurki na maśle, dorzucić cebulę i czosnek. Kilka minut poddusić, doprawić solą i pieprzem. Na placki nałożyć farsz, a następnie mozzarellę pokrojoną na cienkie plastry. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Całość posypać koperkiem i gotowe.