Placki z kiszoną kapustą

Coś pysznego na obiad lub podwieczorek.

Placki z kapustą
Placki z kapustą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Na rozgrzana patelnię wlać 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Gdy nabierze złotawego koloru, wrzucić pokrojoną drobno kapustę kiszoną  i przyprawić pieprzem oraz chili. Smażyć około 5 min. Odstawić do ostudzenia.

Do garnka wlać wodę, ciepłe mleko, jajko i drożdże. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać łyżkę cukru i szczyptę soli. Do rozczynu dodać następnie mąkę i ugniatać ciasto, na końcu dodając 4 łyżki oleju. Odstawić na pięć minut, potem dodać przyrządzoną wcześnie kapustę, wymieszać. Odstaw jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia.

Formować plaski i smażyć na rozgrzanym oleju.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas