Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i cebulką

Rozpływają się w ustach!

Propozycja podania
Propozycja podania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce.Obierz cebulę i także zetrzyj na tarce. Ziemniaki i cebulę przełóż do miski, odlej nadmiar wody. Dodaj drożdże wymieszane ze śmietaną.Odstaw na 15 minut.
 
2. Dodaj do masy jajko, mąkę, serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.

3. Pieczarki i drugą cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż na rozgrzanym oleju. Przypraw do smaku solą, pieprzem. Gdy masa przestygnie,dodaj posiekaną dymkę i wymieszaj. Masę ziemniaczaną kładź na dużą łyżkę, nakładaj porcję nadzienia, przykryj masą ziemniaczaną, smaż.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas