Placki ziemniaczane z pieczarkami

Tym razem prezentujemy przepis na placki ziemniaczane w tradycyjnym wydaniu i w sam raz dla dzieci alergicznych!

Placki ziemniaczane z pieczarkami
Placki ziemniaczane z pieczarkami123RF/PICSEL

Składniki:
 

  • 1 kg ziemniaków,
  • ½ kg pieczarek,
  • 2 cebule,
  • 2 jaja,
  • mąka bezglutenowa,
  • mąka ziemniaczana,
  • sól,
  • pieprz,
  • bulion warzywny,
  • Olej.

Sposób przygotowania:

Surowe ziemniaki, obrać i zmiksować, odsączyć nadmiar soku. Masę przełożyć do miski, dodać jaja, przyprawy i mąkę. Masa powinna być dość gęsta, jeśli nie jest dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.

Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać i usmażyć. Dodać do masy ziemniaczanej, wymieszać. Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas