Reklama

Reklama

Placuszki z tego, co jest pod ręką

Reszki, które zostały ci w lodówce możesz świetnie wykorzystać - np. do zrobienia pysznych placuszków

Składniki

  • dowolne warzywo lub kilka różnych (np. cukinia i burak, marchew, cebula i korzeń pietruszki)
  • 200 g tartej bułki
  • 1 łyżka ziół, np. majeranku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Warzywa zetrzyj na tarce (o dużych oczkach - dzięki temu placki nie będą się rozpadać). Dodaj do nich jajka, mąkę oraz przyprawy i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj masę na patelnię. Smaż po obu stronach na złoty kolor. 

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama