Polędwica wołowa z dynią

Takie połączenie zaskoczy cię smakiem!

Polędwica z dynią
Polędwica z dynią123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz. Posmaruj je odrobiną oleju, posyp solą i pieprzem, odstaw do lodówki na godzinę. 

2. Włóż mięso w rękaw do pieczenia lub do brytfanki o grubym dnie. Dodaj kawałki dyni obranej ze skórki i pokrojonej, posiekane pieczarki, ząbki czosnku. Piecz w temp. 230 st. C 40 minut. 

3. Na maśle podsmaż żurawinę i wiśnie, dolej wino, sok z cytryny i wsyp cukier. Duś na małym ogniu przez kwadrans. 

4. Na talerzach rozłóż sałaty, ułóż pokrojone mięso i warzywa. Całość posyp cebulą dymką, polej sosem żurawinowym. Przypraw solą i pieprzem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas