Polędwiczki drobiowe z sosem musztardowym

Pożywne i lekkostrawne mięso

Mięso drobiowe z grilla
Mięso drobiowe z grilla123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. W dużej misce wymieszaj sok z pomarańczy, kolendrę, czosnek i słodką paprykę. Włóż do miski polędwiczki  i natrzyj je dokładnie marynatą. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce na 10-15 minut.

2. Rozgrzej patelnię grillową.

3. W misce umieść sałatę, kiełki groszku, paprykę  i plasterki awokado.  Ostrożnie wymieszaj.

4. Kawałki kurczaka pokrój  na mniejsze porcje i zgrilluj  na patelni, po 2-3 minuty  z każdej strony. Zdejmij z ognia  i przykryj na 5 minut, aby doszło.

5. Wymieszaj składniki sosu. Przypraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę.  Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka. Posyp orzechami piniowymi.

Zmysłowe smaki: Polędwica z dorszaInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas