Polędwiczki drobiowe z sosem musztardowym
Pożywne i lekkostrawne mięso
Sposób przygotowania
1. W dużej misce wymieszaj sok z pomarańczy, kolendrę, czosnek i słodką paprykę. Włóż do miski polędwiczki i natrzyj je dokładnie marynatą. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce na 10-15 minut.
2. Rozgrzej patelnię grillową.
3. W misce umieść sałatę, kiełki groszku, paprykę i plasterki awokado. Ostrożnie wymieszaj.
4. Kawałki kurczaka pokrój na mniejsze porcje i zgrilluj na patelni, po 2-3 minuty z każdej strony. Zdejmij z ognia i przykryj na 5 minut, aby doszło.
5. Wymieszaj składniki sosu. Przypraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę. Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka. Posyp orzechami piniowymi.