Reklama

Reklama

Polędwiczki drobiowe z sosem musztardowym

Pożywne i lekkostrawne mięso

Składniki

  • łyżka soku z pomarańczy
  • łyżeczka mielonej kolendry
  • ząbek czosnku rozgnieciony
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 500 g polędwiczek drobiowych
  • 4 garście rukwi wodnej lub rukoli
  • 2 garście kiełków zielonego groszku (lub innych)
  • czerwona papryka, pokrojona w ćwiartki i zgrillowana
  • 1/2 awokado, pokrojona w cienkie plasterki
  • łyżka orzechów piniowych
  • SOS 3 łyżki soku z pomarańczy, łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy, 2 łyżeczki oliwy

Sposób przygotowania

1. W dużej misce wymieszaj sok z pomarańczy, kolendrę, czosnek i słodką paprykę. Włóż do miski polędwiczki  i natrzyj je dokładnie marynatą. Przypraw solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce na 10-15 minut. 

Reklama

2. Rozgrzej patelnię grillową. 

3. W misce umieść sałatę, kiełki groszku, paprykę  i plasterki awokado.  Ostrożnie wymieszaj. 

4. Kawałki kurczaka pokrój  na mniejsze porcje i zgrilluj  na patelni, po 2-3 minuty  z każdej strony. Zdejmij z ognia  i przykryj na 5 minut, aby doszło. 

5. Wymieszaj składniki sosu. Przypraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę.  Na wierzchu ułóż kawałki kurczaka. Posyp orzechami piniowymi.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje