Polędwiczki wieprzowe w cieście

Aktualizacja

Polędwiczki wieprzowe w cieście to hit obiadowy. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz szybko skradną serca domowników. Polędwiczki wieprzowe w cieście przygotujesz w mgnieniu oka!

Polędwiczki wieprzowe w cieście to doskonały pomysł na rodzinny lekki obiad
Polędwiczki wieprzowe w cieście to doskonały pomysł na rodzinny lekki obiad123RF/PICSEL

Polędwiczki wieprzowe w cieście - przygotowanie

Polędwiczkę wieprzową opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój ukośnie w grubsze plasterki i bardzo delikatnie ubij.

Obie przesiane mąki połącz ze szczyptą soli. Dodaj mleko i 1-2 jajka, a następnie zmiksuj. Odstaw ciasto do zgęstnienia (na około pół godziny).

Pokrojone mięso oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Polędwiczki zanurzaj w gęstym cieście naleśnikowym, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Odsącz z oleju na ręczniku papierowym, który wchłonie jego nadmiar.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas