Polędwiczki wieprzowe w cieście
Polędwiczki wieprzowe w cieście to hit obiadowy. Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz szybko skradną serca domowników. Polędwiczki wieprzowe w cieście przygotujesz w mgnieniu oka!
Polędwiczki wieprzowe w cieście - przygotowanie
Polędwiczkę wieprzową opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój ukośnie w grubsze plasterki i bardzo delikatnie ubij.
Obie przesiane mąki połącz ze szczyptą soli. Dodaj mleko i 1-2 jajka, a następnie zmiksuj. Odstaw ciasto do zgęstnienia (na około pół godziny).
Pokrojone mięso oprósz delikatnie solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Polędwiczki zanurzaj w gęstym cieście naleśnikowym, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Odsącz z oleju na ręczniku papierowym, który wchłonie jego nadmiar.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: