Reklama

Reklama

Półkruche serduszka z orzechami

Pachną i smakują!

Składniki:

Ciasto:

  • 40 dag mąki pszennej
  • 15 dag cukru pudru
  • 15 dag masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • 2 żółtka

Reklama

Nadzienie:

  • 20 dag drobno posiekanych orzechów włoskich i laskowych
  • 2 łyżki śmietany 30 proc.
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 10 dag brązowego cukru

Przygotowanie:

1. Jajko i żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do miski. Dodaj masło, posiekaj nożem z mąką. Dodaj jajko z cukrem, śmietanę, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na 15 minut.

2. Wymieszaj składniki nadzienia. Ciasto podziel na 10 kulek, każdą rozwałkuj, posmaruj nadzieniem, zwiń jak naleśnik, uformuj serduszko. Posmaruj jajkiem. Kładź na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 180˚C.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje