Pomidorowa uczta
Idealna potrawa na lekką kolację lub podwieczorek

Składniki
- 6-8 pomidorów
- 1/2 szklanki ryżu (ugotowanego)
- sól, pieprz
- 100 g wędzonej makreli obranej z ości
- garść liści natki pietruszki, posiekanych
- 100 g bryndzy
- łyżka majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1/2 cebuli
Sposób przygotowania
1. Dokładnie oczyszczoną z ości rybę rozdrobnij. Cebulę posiekaj. Ryż wymieszaj z bryndzą i posiekaną natką, majonez połącz ze śmietaną. 2. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 3. Pomidory umyj i odetnij z nich wierzchy. Miąższ wydrąż łyżeczką (jeśli chcesz, możesz dodać go do nadzienia). 4 Pomidory napełnij farszem rybno-ryżowo-bryndzowym. Lekko ugnieć. Udekoruj natką i od razu podaj.