Reklama

Reklama

Pomidorowa z dodatkiem pieczonej papryki

Smak dzieciństwa w nowej, oryginalnej odsłonie. Pieczona papryka w zwykłej pomidorówce, wydobywa głębie smaku jakiej się nie spodziewasz.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 2-3 pomidory
  • 2 papryki czerwone
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • przecier pomidorowy lub passata
  • mielona papryczka chilli
  • sól
  • pieprz

Paprykę i pomidory pokroić na cztery części i podpiec w piekarniku. Gdy warzywa nabiorą aromatu, a ich skórka lekko się zmarszczy, wyjąć i ostudzić.

Reklama

Bulion zagotować z dodatkiem przecieru, wrzucić do środka warzywa i przyprawy.

Gotowy zmiksować na gładko. Podawać sam lub z dodatkiem makaronu.

***
Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>


Dowiedz się więcej na temat: pomidorowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje