Pomidorowa z dodatkiem pieczonej papryki

Smak dzieciństwa w nowej, oryginalnej odsłonie. Pieczona papryka w zwykłej pomidorówce, wydobywa głębie smaku jakiej się nie spodziewasz.

Zupa pomidorowa z dodatkiem papryki
Zupa pomidorowa z dodatkiem papryki 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2-3 pomidory
  • 2 papryki czerwone
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • przecier pomidorowy lub passata
  • mielona papryczka chilli
  • sól
  • pieprz
20 min

Paprykę i pomidory pokroić na cztery części i podpiec w piekarniku. Gdy warzywa nabiorą aromatu, a ich skórka lekko się zmarszczy, wyjąć i ostudzić.

Bulion zagotować z dodatkiem przecieru, wrzucić do środka warzywa i przyprawy.

Gotowy zmiksować na gładko. Podawać sam lub z dodatkiem makaronu.

"Ewa gotuje": Gęsie nóżki confit z modrą kapustą oraz kaszotto gryczane z topinamburemPolsat
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?