Pomidorowa z dodatkiem pieczonej papryki

Smak dzieciństwa w nowej, oryginalnej odsłonie. Pieczona papryka w zwykłej pomidorówce, wydobywa głębie smaku jakiej się nie spodziewasz.

Zupa pomidorowa z dodatkiem papryki
Zupa pomidorowa z dodatkiem papryki 123RF/PICSEL

Paprykę i pomidory pokroić na cztery części i podpiec w piekarniku. Gdy warzywa nabiorą aromatu, a ich skórka lekko się zmarszczy, wyjąć i ostudzić.

Bulion zagotować z dodatkiem przecieru, wrzucić do środka warzywa i przyprawy.

Gotowy zmiksować na gładko. Podawać sam lub z dodatkiem makaronu.

"Ewa gotuje": Gęsie nóżki confit z modrą kapustą oraz kaszotto gryczane z topinamburemPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas