Reklama

Reklama

Pomidorowa z kluskami - po 18. miesiącu

Składniki

  • 20-25 dag kurczaka
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 jajko
  • 2-3 pomidory
  • 1 łyżeczka masła
  • 1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sól
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • koperek lub pietruszka

1. Mięso umyj, zalej ok. 1 l gorącej wody i zagotuj. Gdy będzie lekko miękkie, włóż do niego umytą i obraną włoszczyznę.

2. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i podziel na części. Ugotuj je w niewielkiej ilości wody z łyżeczką masła, a następnie zmiksuj na gładką papkę. Dodaj do wywaru i zagotuj.

Reklama

3. Aby przygotować ciasto na lane kluski, mąkę rozrób z jajkiem i odrobiną wody. Wlewaj strumieniem do gotującej się zupy.

4. Zupę dopraw do smaku jogurtem naturalnym.

5. Przed podaniem posyp pomidorową koperkiem lub pietruszką.

Mam dziecko

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje