Pomidory faszerowane mielonym mięsem

To danie przypomni ci pełnię lata i wzbudzi tęsknotę za wakacjami!

Nadziewane pomidory
Nadziewane pomidory123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj, osusz. Odetnij wierzchołki i delikatnie wydrąż środki. Cebule i pieczarki pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj mielone mięso i całość smaż około 20 minut, rozdrabniając mięso widelcem i cały czas mieszając. Dodaj suszone pomidory, natkę pietruszki i ketchup. Smaż, mieszając, jeszcze kilka minut. Odstaw do wystudzenia. 

2. Każdy z pomidorów wypełnij farszem. Przykryj wierzchem. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. Podawaj jako danie obiadowe do ziemniaków i surówek lub jako przekąskę z pieczywem.

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas