Potrawka drobiowa

Smaczna i sycąca!

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 20 dag pieczarek
  • 2 czerwone papryki
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2–3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżka koncentratu
  • pomidorowego l po 2–3 gałązki tymianku i oregano
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, wytrzyj i pokrój w grubą kostkę. Fasolkę oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidory natnij u nasady, polej wrzątkiem, obierz, oczyść i potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki umyj i potnij w paseczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. 

2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kurczaka. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj pieczarki, fasolkę i paprykę. Smaż 2-3 minuty. Potem podlej 1 szkl. wody. Do garnka ponownie włóż mięso. Duś ok. 20 minut. Ok. 10 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory i koncentrat. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz posiekanymi ziołami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje