Potrawka drobiowa
Smaczna i sycąca!

Składniki
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 40 dag zielonej fasolki szparagowej
- 20 dag pieczarek
- 2 czerwone papryki
- 4 dojrzałe pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2–3 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka koncentratu
- pomidorowego l po 2–3 gałązki tymianku i oregano
- sól
- pieprz
- słodka i ostra papryka w proszku
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, wytrzyj i pokrój w grubą kostkę. Fasolkę oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidory natnij u nasady, polej wrzątkiem, obierz, oczyść i potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki umyj i potnij w paseczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. 2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kurczaka. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj pieczarki, fasolkę i paprykę. Smaż 2-3 minuty. Potem podlej 1 szkl. wody. Do garnka ponownie włóż mięso. Duś ok. 20 minut. Ok. 10 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory i koncentrat. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz posiekanymi ziołami.