Potrawka drobiowa
Smaczna i sycąca!
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, wytrzyj i pokrój w grubą kostkę. Fasolkę oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Pomidory natnij u nasady, polej wrzątkiem, obierz, oczyść i potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki umyj i potnij w paseczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kurczaka. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj pieczarki, fasolkę i paprykę. Smaż 2-3 minuty. Potem podlej 1 szkl. wody. Do garnka ponownie włóż mięso. Duś ok. 20 minut. Ok. 10 minut przed końcem duszenia dodaj pomidory i koncentrat. Potrawkę przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz posiekanymi ziołami.