Składniki na 4 porcje - 40 dag filetów z kurczaka, - 40 dag porów, - 2 czerwone strąki chili, - opakowanie śmietany kremówki, - puszka moreli w sosie, - 3 łyżki oleju, - łyżka mąki ziemniaczanej, - sok z cytryny, - sól, słodka papryka w proszku Przygotowanie: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Pory oczyścić, pociąć w poprzek na cienkie plastry. Z chili usunąć pestki, posiekać je. Mięso podsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dodać chili, krótko smażyć razem. Doprawić do smaku solą i słodką papryką. Połączyć z porami i chwilę poddusić. Podlać szklanką wody i śmietaną, wymieszać. Gotować razem około 5 minut na niewielkim ogniu. Morele wyjąć z zalewy, pokroić na plastry. W rondelku rozmieszać mąkę ziemniaczaną z wodą, dodać morele, zagrzać razem. Połączyć mięso z morelami, przyprawić solą, dodać sok z cytryny i sos z moreli. Potrawę trzymać na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z chińskim makaronem. Czas przygotowania: 35 minut