Potrawy wielkanocne

Jajka nadziewane
Jajka nadziewanemateriały prasowe

Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym

Składniki

  • 9 jaj
  • 2,5 łyżeczki chrzanu z cytryną np. Krakus
  • 300-400 g serka twarożkowego naturalnego
  • 2 łyżki drobno pokrojonego koperku
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 2 butelki koncentratu barszczu czerwonego np. Krakus
  • kiełki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Jak ugotować jajka?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Żurek z pulpetami
Żurek z pulpetamimateriały prasowe

Przepis na pyszny, wielkanocny żurek z kotlecikami jajecznymi

Składniki

  • 1 butelka koncentratu żurku np. Krakus
  • 0,9 litra wody
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
  • 1 surowe jajko
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania

Przepis na tradycyjny żurekInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?