Reklama

Reklama

Potrawy wielkanocne

W tych wersjach są wyjątkowo smaczne!

Różowe jajka z twarożkiem i chrzanem cytrynowym

Składniki

  • 9 jaj
  • 2,5 łyżeczki chrzanu z cytryną np. Krakus
  • 300-400 g serka twarożkowego naturalnego
  • 2 łyżki drobno pokrojonego koperku
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 2 butelki koncentratu barszczu czerwonego np. Krakus
  • kiełki
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Przełóż do miski i zalej koncentratem barszczu czerwonego. Jajka powinny być całkowicie zakryte. Miskę owijamy folią spożywczą i przekładamy na 2 dni do lodówki. Po tym czasie jajka wyciągamy i przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtko. Serek łączymy z chrzanem, koperkiem, pokrojonym w kostkę lub startymi rzodkiewkami. Całość mieszamy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Połówki jajek faszerujemy naszym nadzieniem i ewentualnie ozdabiamy plasterkiem rzodkiewki i kiełkami. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje