Pożywna kanapka z kremem curry
Z wołowina i dodatkiem warzyw.
Przygotowanie:
- 1 jabłko
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka curry
- Sól, pieprz
- 4 listki roszponki
- 2 małe cebule
- 1 zielona papryka
- 400 g mielonego mięsa wołowego
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki twarogu
- 8 kromek pełnoziarnistego pieczywa
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Jabłko utrzeć, zmieszać z majonezem i curry. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę i cebulę pokroić w krążki.
Mięso mielone wymieszać z musztardą, twarożkiem, solą i pieprzem. Uformować 4 płaskie sznycle (w kształcie kromek). Smażyć na oleju 6-8 minut, obracając. Ostudzić.
4 kromki posmarować kremem curry, nałożyć sałatę, mięso, cebule i paprykę i kolejną kromkę. Kanapki poprzekrawać po przekątnej.