Reklama

Reklama

Pożywna kanapka z kremem curry

Z wołowina i dodatkiem warzyw.

Przygotowanie:

  • 1 jabłko
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól, pieprz
  • 4 listki roszponki
  • 2 małe cebule
  • 1 zielona papryka
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki twarogu
  • 8 kromek pełnoziarnistego pieczywa
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Jabłko utrzeć, zmieszać z majonezem i curry. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę i cebulę pokroić w krążki.

Mięso mielone wymieszać z musztardą, twarożkiem, solą i pieprzem. Uformować 4 płaskie sznycle (w kształcie kromek). Smażyć na oleju 6-8 minut, obracając. Ostudzić.

Reklama

4 kromki posmarować kremem curry, nałożyć sałatę, mięso, cebule i paprykę  i kolejną kromkę. Kanapki poprzekrawać po przekątnej.



Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje