Pożywna sałatka wiosenna z jarmużem, szpinakiem, jajkami i boczkiem

Sałatka z jarmużem
Sałatka z jarmużemmateriały prasowe

Składniki

  • 20 dag jarmużu
  • 10 dag świeżego szpinaku
  • 10 dag namoczonych daktyli
  • 25 dag boczku np. Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • 4 jajka ugotowane na twardo (lub 8 przepiórczych)
  • garść kiełków, np. słonecznika
  • garść pestek słonecznika
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Sałatka z karczochów z jajkiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?