Pożywna zapiekanka z mozzarellą i szpinakiem
To najprostszy sposób na sycącą, pyszną kolację z winem. Na bazie serów wyczarujesz niebanalne dania, którymi możesz podjąć np. niespodziewanych gości.

Składniki
- 1/2 szklanki cukini
- 1 szklanka szpinaku
- 1 garść różyczek brokuła
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 30 g tartej mozzarelli
- 4 jajka
- sól, pieprz
- gałka muszkatołowa
- 1 łyżka masła
4 osób
Sposób przygotowania
Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię i szpinak. Duś aż zmiękną, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Roztrzep jajka, wlej na patelnię z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w wysmarowanej masłem tortownicy. Posyp serem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.