Pożywna zapiekanka z mozzarellą i szpinakiem

To najprostszy sposób na sycącą, pyszną kolację z winem. Na bazie serów wyczarujesz niebanalne dania, którymi możesz podjąć np. niespodziewanych gości.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię i szpinak. Duś aż zmiękną, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Roztrzep jajka, wlej na patelnię z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w wysmarowanej masłem tortownicy. Posyp serem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas