Pożywne śniadanie z jajkami i awokado

Taki posiłek pomoże zrzucić ci zbędne kilogramy!

Kanapki z jajkiem i awokado
Kanapki z jajkiem i awokado123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Włóż awokado do miseczki i lekko rozgnieć widelcem. Dodaj cebulę, fetę, pomidorki, sok z cytryny, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj Napełnij rondel wodą do wysokości 8 cm. Dodaj ocet i zagotuj na średnim ogniu, po czym zmniejsz płomień. Gdy woda zacznie wrzeć, wbij do niej jajka i gotuj przez 2-3 minuty, jeśli chcesz mieć półpłynne żółtko, lub 3-4 minuty, jeśli ma być twarde. Wyjmij jajka za pomocą łyżki cedzakowej i odsącz na ręczniku papierowym. Opiecz chleb w tosterze. Przełóż tosty na talerz, połóż na nich szpinak, pastę z awokado i fety oraz jajka.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas