Pożywne śniadanie z jajkami i awokado
Taki posiłek pomoże zrzucić ci zbędne kilogramy!
Sposób przygotowania
Włóż awokado do miseczki i lekko rozgnieć widelcem. Dodaj cebulę, fetę, pomidorki, sok z cytryny, sól oraz pieprz i dobrze wymieszaj Napełnij rondel wodą do wysokości 8 cm. Dodaj ocet i zagotuj na średnim ogniu, po czym zmniejsz płomień. Gdy woda zacznie wrzeć, wbij do niej jajka i gotuj przez 2-3 minuty, jeśli chcesz mieć półpłynne żółtko, lub 3-4 minuty, jeśli ma być twarde. Wyjmij jajka za pomocą łyżki cedzakowej i odsącz na ręczniku papierowym. Opiecz chleb w tosterze. Przełóż tosty na talerz, połóż na nich szpinak, pastę z awokado i fety oraz jajka.