Reklama

Reklama

Propozycje na smaczne śniadanie, obiad i kolację

Potrzebujesz pomysłu na codzienne potrawy? Te przygotujesz z łatwością!

Omlet neapolitański

Składniki

  • cebula
  • 30 dag pieczarek
  • czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • natka pietruszki
  • szczypior
  • bazylia
  • 10 dag sera feta
  • 8 jajek
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. W misce roztrzep jajka, przypraw je solą, pieprzem i gałką. Cebulę obierz, pokrój, podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, posiekaną w kostkę paprykę, sparzone, obrane pomidory. 

2. Podsmażone warzywa zalej jajkami, dodaj pokruszony w palcach ser feta i smaż na niewielkim ogniu kilka minut. Półpłynną masę ze środka przelewaj na brzegi. Postępuj tak do momentu, aż cała masa jajeczna się zetnie. 

3. Przewróć omlet na drugą stronę, smaż jeszcze 3 minuty. Gotowy podziel na 4 części. Posyp natką pietruszki i szczypiorkiem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje